
Vi är ett litet team som älskar det vi gör inom olika områden i vårat arbete för Rovdjur och natur. Vi älskar det vi gör och vi gör det för VI är EN av rösterna för landets rovdjur, det vi gör är med passion för deras överlevnad fria från jakt i den natur de lever och jagar i. Vi ser fram emot att arbeta med fler likasinnade i Sveriges alla hörn. Gör er röst hörd, anonymt eller ej det väljer ni själva. Vill ni att vi publicerar något ni har gjort, sett och fotograferat som tex. stängsel mm så gör vi det gärna här på sidan.
Vi finns i Gävleborg, Dalarna, Värmland , Västra Götaland, Södermanland och Stockholm.
Välkomna till RR Rangers, tidigare Teamwork.
Vi har fått ta del av en Trackers kunskap i spårkonstens grundregler och tackar för bra information.








En viktig orsak till variationer i spårens utseende är kopplat till i vilket underlag spåren avsätts i; skarsnö, lös och ljup källsnö, tösnö, drevsnö, lera, sand mm.
Denna stora variation gör att det är olämpligt att tala om ”typiska” respektive ”otypiska” spår. Allt beror på vilja förutsättningar som råder för tillfället.
Ett exempel är hemligstämplat efter lodjur, i vilka klorna inte syns i de flesta fall. Få kattdjur visar klor i sina spår.
Oftast kan man skaffa sig en typ av facit genom att spåra djuret en längre sträcka (spårlöpa) innan man uttalar sig om vilken art det är eller hur många individer som lämnat spår efter sig. Snabba oc tvärsäkra beslut hör inte hemma i spårningssammanhag, tvärtom.
Som Tracker blir man aldrig fullärd. Träna är viktigt för att kunna läsa av varje tå, dess väggar mm för att se ” vilket håll har djuret gått, har den stannat, tvärt, eller om den har tagit språng mm.
Huvudregler vid identifiering av spår:
En artbestämning görs aldrig utgående från en enskild spårstämpelFölj spårlöpan tillräckligt långtFäst uppmärksamhet vid följande saker:spårstämpelns storlek och formantal tår och klorsteglängd och -breddhur djupt tassen sjunkit ner i underlagetgångartantalet individerDet är ofta omöjligt att identifiera spårstämplar från fotografierproblemen är: måttskalan, fotograferings vinkeln, spårstämplarnas ålder, omständigheter, på foton oftast bara enskild spårstämpel.



Vargjakten 2022
Vi har fått in lite bilder från personer som varit på olika platser under licensjakten på varg. Vi kommer dela med oss lite av detta och personerna är anonyma. #vargjakten22 är taggen på Facebook och Instagram.

Här några bilder från resor mot Norge till Römskogsreviret i Värmland












Här kommer fler bilder från Norge, Römskogsreviret och Bograngenreviret. Vi vill tacka ALLA er kämpar. Läs även denna länk > https://www.nationen.no/nyhet/forbereder-felling-av-ulv/












Några har besökt Snösjöreviret men vi har inte fått in mer än denna bild

Vi hoppas fler bilder kommer in, dock kan vi inte lova det. Vi tackar för de som velat och kunnat delta med att skicka in sina redogörelser. Styrelsen











I Södermanland är skyddsjakten avslutat och varghanen har klarat sig tack vare ett flertal engagerarade idealister på plats.





En mycket engagerad och länge aktiv person är ofta ute i skog och mark i ett flertal områden i landet. Vi har fått in dessa bilder på den senaste resan i ett vargrevir där licensjakten ska bli 2021. Här har det tidigare varit ett sk. Vargangrepp på får och en skyddsjakt blev beslutad av länsstyrelsen. I detta revir finns valpar. Stängslen är ej RAS anser vi och som ligger i ett naturskyddsområde.
Vill ni så ser vi fram emot fler samarbeten och dokumentation som denna. /Admin
16 februari 2021
Vi har fått ett collage som en i Team RR skickat. Personen har vid flera tillfällen varit ögon o öron i ett av länen där licensjakten på varg ägt rum. Vi tackar för detta, stort tack.

TIPS
Övertext:
Revolution Rov har fått in ett tips via vår hemsida som vi tycker är viktigt att rapportera om. Länsstyrelsen informerad och har varit på plats.
Har du något du vill tipsa oss om, iakttagelser, information mm så gör det du också!
https://revolutionrov.com/contact/
