RR Rangers

Bilder från bevakningar och jakter finns längre ner på sidan.

Vi är ett litet team som älskar det vi gör inom olika områden i vårat arbete för Rovdjur och natur. Vi älskar det vi gör och vi gör det för VI är EN av rösterna för landets rovdjur, det vi gör är med passion för deras överlevnad fria från jakt i den natur de lever och jagar i. Vi ser fram emot att arbeta med fler likasinnade i Sveriges alla hörn. Gör er röst hörd, anonymt eller ej det väljer ni själva. Vill ni att vi publicerar något ni har gjort, sett och fotograferat som tex. stängsel mm så gör vi det gärna här på sidan.

Vi finns i Gävleborg, Dalarna, Värmland , Västra Götaland, Södermanland och Stockholm.

Nyligen tillkomna län är Småland och Norrbotten.

Välkomna till RR Rangers.


Vi har fått ta del av en Trackers kunskap i spårkonstens grundregler och tackar för bra information.


Huvudregler vid identifiering av spår:

En artbestämning görs aldrig utgående från en enskild spårstämpelFölj spårlöpan tillräckligt långtFäst uppmärksamhet vid följande saker:spårstämpelns storlek och formantal tår och klorsteglängd och -breddhur djupt tassen sjunkit ner i underlagetgångartantalet individerDet är ofta omöjligt att identifiera spårstämplar från fotografierproblemen är: måttskalan, fotograferings vinkeln, spårstämplarnas ålder, omständigheter, på foton oftast bara enskild spårstämpel.


Affisch Bevakning för utskrift i PDF filen

Vargjakten 2022

Vi har fått in lite bilder från personer som varit på olika platser under licensjakten på varg. Vi kommer dela med oss lite av detta och personerna är anonyma. #vargjakten22 är taggen på Facebook och Instagram.

Vi börjar med årets sista varg, den 28e som sköts i Immenreviret Värmland

Här några bilder från resor mot Norge till Römskogsreviret i Värmland

Här kommer fler bilder från Norge, Römskogsreviret och Bograngenreviret. Vi vill tacka ALLA er kämpar. Läs även denna länk > https://www.nationen.no/nyhet/forbereder-felling-av-ulv/

Några har besökt Snösjöreviret men vi har inte fått in mer än denna bild

En ung hane från Snösjöreviret

Vi hoppas fler bilder kommer in, dock kan vi inte lova det. Vi tackar för de som velat och kunnat delta med att skicka in sina redogörelser. Styrelsen


ÄLGJAKT I VARGREVIR 2021 med Plotthundar !


I Södermanland är skyddsjakten avslutat och varghanen har klarat sig tack vare ett flertal engagerarade idealister på plats.En mycket engagerad och länge aktiv person är ofta ute i skog och mark i ett flertal områden i landet. Vi har fått in dessa bilder på den senaste resan i ett vargrevir där licensjakten ska bli 2021. Här har det tidigare varit ett sk. Vargangrepp på får och en skyddsjakt blev beslutad av länsstyrelsen. I detta revir finns valpar. Stängslen är ej RAS anser vi och som ligger i ett naturskyddsområde.

Vill ni så ser vi fram emot fler samarbeten och dokumentation som denna. /Admin


16 februari 2021

Vi har fått ett collage som en i Team RR skickat. Personen har vid flera tillfällen varit ögon o öron i ett av länen där licensjakten på varg ägt rum. Vi tackar för detta, stort tack.

Bilder, Anonym

TIPS

Övertext:

Revolution Rov har fått in ett tips via vår hemsida som vi tycker är viktigt att rapportera om. Länsstyrelsen informerad och har varit på plats.

Har du något du vill tipsa oss om, iakttagelser, information mm så gör det du också!

https://revolutionrov.com/

https://revolutionrov.com/contact/

Det är förbjudet att jaga varg på fyrhjuling eller skoter! Misstanke om jaktbrott blir följden!

Vill du arbeta med oss ?


%d bloggare gillar detta: