RR Rangers

Bilder från bevakningar och jakter finns längre ner på sidan.

Vi är ett litet team som älskar det vi gör inom olika områden i vårt arbete för Rovdjur och natur. Vi älskar det vi gör och vi gör det för VI är EN av rösterna för landets rovdjur, det vi gör är med passion för deras överlevnad fria från jakt i den natur de lever och jagar i. Vi ser fram emot att arbeta med fler likasinnade i Sveriges alla hörn. Gör er röst hörd, anonymt eller ej det väljer ni själva. Vill ni att vi publicerar något ni har gjort, sett och fotograferat som tex. stängsel mm så gör vi det gärna här på sidan.

Vi finns i Gävleborg, Dalarna, Värmland , Västra Götaland, Södermanland och Stockholm.

Välkomna till Revolution Rov Rangers

Rapportering från våra Rangers och vår samarbetspartner ute i reviren under Licensjakten på varg 2023 kommer att uppdateras här under bilder och videos. Uppdateringar kommer att finnas efterhand och efter den 15 februari, vid jakttidens slut.


Katrine var en ulv

Text av IDA SKJERDEN:

Styremedlem i Aktivt rovdyrvern.

Östmark, Värmland, januar 2023.

Store snøfiller kaster seg inn i frontruta. Vindusviskerne jager snø, men klarer ikke å ta unna. Sikten blir dårligere. Det er mørkt. Vi tar svingene så det skrenser i slitte pigger. Dype skoger, trær så langt du kan se. Hvor ble de av?
Det er så mange stikkveier, vi følger bilsporene innover, innover. Så ser vi spraymalings-markeringene i grøfta. Blå og så oransje. Sporerne har vært her i natt. De har sett og markert. De har kjørt rundt og sveipet over det stille, mørke landskapet med sine tusenmeterlys. Vi skjønner at vi har valgt rett vei.

Läs hela Artikeln > Harvest Magazine

KATRINE

Läs mer på föreningens nyhetssida


Bilder och videoklipp från licensjakten i Värmland 2023. Kockohonkareviret

Den 7 januari, om vargtiken vi nu har döpt Katrine
Vi HAR nått utanför nordens gränser i år

Ewa berättar vad som händer med en flock som splittrats

Skacksjöreviret

Mötesplats kallad ”Himmelska fridens torg” Beckalunds VVO,Värmland

Redan den 5 januari på jaktens fjärde dag avlystes Jakten i Skacksjöreviret, Värmland. Den sjätte och sista vargen på tilldelningen i området sköts idag klockan 14.26

Skacksjöreviret
Uppdaterad lista 2023-01-25 källa; > Svensk Jakt

Angående SVA kommer vi inte kunna begära ut obduktionsrapporter för de vargar som obducerats löpande. Nu äntligen lite mer utförliga svar från SVA. Se bilder⬇️

DNA-analyser av felt ulv bekrefter: Lederdyra skutt i to grenserevirer

Lisensfelling av ulv i Sverige begynte 2. januar, blant annet i de tre grenserevirene Kockahonka, Juvberget og Ulvåa. > Rovdyr.orgVi har fått ta del av en Trackers kunskap i spårkonstens grundregler och tackar för bra information.


Huvudregler vid identifiering av spår:

En artbestämning görs aldrig utgående från en enskild spårstämpelFölj spårlöpan tillräckligt långtFäst uppmärksamhet vid följande saker:spårstämpelns storlek och formantal tår och klorsteglängd och -breddhur djupt tassen sjunkit ner i underlagetgångartantalet individerDet är ofta omöjligt att identifiera spårstämplar från fotografierproblemen är: måttskalan, fotograferings vinkeln, spårstämplarnas ålder, omständigheter, på foton oftast bara enskild spårstämpel.


Affisch Bevakning för utskrift i PDF filen

Vargjakten 2023

Föreningen jobbar inför jakten tillsammans med våra Norska vänner.
Intervju med Jan Pahle Koritzinsky och Kim Aronsson

Vargjakten 2022

Vi har fått in lite bilder från personer som varit på olika platser under licensjakten på varg. Vi kommer dela med oss lite av detta och personerna är anonyma. #vargjakten22 är taggen på Facebook och Instagram.

Vi börjar med årets sista varg, den 28e som sköts i Immenreviret Värmland

Här några bilder från resor mot Norge till Römskogsreviret i Värmland

Här kommer fler bilder från våra Norska vänner, Römskogsreviret och Bograngenreviret. Vi vill tacka ALLA er kämpar. Läs även denna länk > https://www.nationen.no/nyhet/forbereder-felling-av-ulv/

Några har besökt Snösjöreviret men vi har inte fått in mer än denna bild

En ung hane från Snösjöreviret

Vi hoppas fler bilder kommer in, dock kan vi inte lova det. Vi tackar för de som velat och kunnat delta med att skicka in sina redogörelser. Styrelsen


ÄLGJAKT I VARGREVIR 2021 med Plotthundar !


I Södermanland är skyddsjakten avslutat och varghanen har klarat sig tack vare ett flertal engagerarade idealister på plats.En mycket engagerad och länge aktiv person är ofta ute i skog och mark i ett flertal områden i landet. Vi har fått in dessa bilder på den senaste resan i ett vargrevir där licensjakten ska bli 2021. Här har det tidigare varit ett sk. Vargangrepp på får och en skyddsjakt blev beslutad av länsstyrelsen. I detta revir finns valpar. Stängslen är ej RAS anser vi och som ligger i ett naturskyddsområde.

Vill ni så ser vi fram emot fler samarbeten och dokumentation som denna. /Admin


16 februari 2021

Vi har fått ett collage som en i Team RR skickat. Personen har vid flera tillfällen varit ögon o öron i ett av länen där licensjakten på varg ägt rum. Vi tackar för detta, stort tack.

Bilder, Anonym

TIPS

Övertext:

Revolution Rov har fått in ett tips via vår hemsida som vi tycker är viktigt att rapportera om. Länsstyrelsen informerad och har varit på plats.

Har du något du vill tipsa oss om, iakttagelser, information mm så gör det du också!

https://revolutionrov.com/

https://revolutionrov.com/contact/

Det är förbjudet att jaga varg på fyrhjuling eller skoter! Misstanke om jaktbrott blir följden!

Vill du arbeta med oss ?


%d bloggare gillar detta: