Endangered Species Day

> Event on Facebook

Varje år den tredje fredagen i maj deltar tusentals människor runt om i världen på dagen för hotade arter genom att fira, lära sig om och vidta åtgärder för att skydda hotade och hotade arter. Denna globala dag för action och firande skapades och grundades av David Robinson and the Endangered Species Coalition 2006, och har fortsatt sedan dess.

Tillsammans med den 18:e årliga dagen för utrotningshotade arter, markerar 2023 också 50-årsdagen av lagen om utrotningshotade arter (ESA), en landmärkeslagstiftning som institutionaliserade vårt nationella engagemang för att bevara fisk, växter och vilda djur och de platser de kallar hem.

På dagen för utrotningshotade arter 2023 kommer djurreservat, trädgårdar, skolor, bibliotek, museer, samhällsgrupper, ideella organisationer och enskilda att hålla speciella program eller evenemang. Människor runt om i världen deltar i dessa aktiviteter och andra.

Var med och fira dagen för hotade arter och ESA:s 50-årsjubileum fredagen den 19 maj och under hela maj månad!

Föreningen anordnar en fototävling, vi letar efter den bästa EGNA bilden på ett vilt djur och bilden får vara från 2022 och framåt.

Den bild dom fått flest gillar 👍 vinner och får ett pris.


%d bloggare gillar detta: