Tidningen Syres Djurrättskoll

Under Syres vinjett Panelen låter vi representanter för olika organisationer tycka till om en aktuell fråga. Representerar du en organisation som vill vara med eller saknar du någon som du tycker borde tillfrågas? Skicka ett mejl till malin.bergendal@tidningensyre.se med ditt förslag!

Maria Ljung, 49 år, Revolution Rov

Revolution Rov arbetar opinionsbildande, informativt och dokumenterande, främst i fråga om jakt på rovdjur. Vi använder oss aldrig av hot, trakasserier eller lagöverträdelser. Värt att notera är dock att ute i fält, för att dokumentera jakt på rovdjur, blir vi begränsade trots laglig rätt att vara där. Jägarna stoppar, stänger av allmänna vägar, uppträder hotfullt och nedvärderande mot oss – dialogpolisen däremot har vi bara goda erfarenheter av. Så vad gör lagen för att stödja oss som värnar djurrätt?

I Panelen

Läs mer i artikeln i >SYRE


%d bloggare gillar detta: