Vargar spårlöst försvunna

Å ena sidan larmar jägare och inventerare (länsstyrelserna) om den otroligt stora vargstammen vi enligt de ska ha i Sverige, 500 är bla en siffra som bla Gunnar Glöersen, Jägareförbundets rovdjursexpert uttryckt.
Om man fick tro de skulle vargarna nästan gå på varandra i vårt land.

Å andra sidan har vi alla dessa oväntat tomma revir. Dels under licensjakten på varg i januari där enbart 3 av 4 vargar fanns att skjuta, fast länsstyrelserna inventerat och beräknat att de fanns där. Och nu även ett alfa par i Jönköping som inte observerats sen tidig höst -22.

Säger inte detta något till våra beslutsfattare?!
De som säger så ofta att de tror sig själva ”att om vi tillåter licensjakt minskar tjuvjakten”…
Eh, nej. Det ena utesluter inte det andra. Och det är vargarna som får betala priset.


%d bloggare gillar detta: