En Varg familj är utplånad

Under en veckas tid jagades och utplånades vargflocken i Kockohonta. Alltså en familj, det är nämligen det en flock är. En mamma och pappa (alfadjuren) och deras barn. Fjolårets valpar och några syskon från året innan (ca 1,5 år knappt könsmogna) som ännu inte flyttat hemifrån/vandrat i väg för att själva hitta en partner och en plats/revir att bosätta sig på.

Så under 8 dagar har hundar och jägare jagat och skjutit de en efter en. Den som utsatts för detta under längst tid var en valp som bara fick bli 7 månader.
Om den hade fått leva enligt naturens gång och evolutionens resultat skulle den vid den här tiden i livet leka och busa med sina föräldrar och syskon.
En valp som är 7 månader ylar och gnäller förtvivlat om någon i flocken försvinner för att de ska kunna finna varandra igen. Undrar hur känslorna stormade och paniken växte i den lille under de sista dagarna i sitt alldeles för korta liv?

Valpen är den tredje i collaget.
och den som representanterna från Revolution Rov och ARV som var ute i fält under jakten nekades se. Anledningen är gissningsvis skadorna över hela ryggen på vargvalpen. Som jägarna nog ville dölja. Dessa är förmodligen inte skottskador, utan visar på något annat våld vargen utsatts för antingen innan eller efter den dog. Bett och slit från jakthundar?

Skadorna på pälsen kan vi i dagsläget bara glädjas åt förhoppningsvis inte blir fin på skyttens golv, eller på skyttens fru!
Hur länge den led innan den dog får statens Veterinärmedicinska anstalt svara på. Vi kommer begära ut alla obduktions protokolll efter vargjakten.

Låt oss återvända till vargflockars uppbyggnad och beteende. Hur lång tid kan det rimligen ta för två̊ vargar, en hona och hane, att först lämna sina födelseflockar, vandra så att de möts, äktenskapstycke ska uppstå, vidare ska de sen hitta en lämplig plats för ett eget revir, etablera sig där, få valpar, bilda en egen flock? Vi pratar år, många vargar gör det aldrig ens under hela sin livstid.

Men på bara 8 dagar har jägarna lagligt med statens goda medgivande utplånat reviret/familjen i Kockohonta.
Hur kan det kategoriseras som etisk och moralisk jakt, vilket jägarkåren i Sverige säger att de står och verkar för?
Hur kan det ses som ett rimligt verktyg att ”reglera” den svenska vargstammen?
Hur kan det vara möjligt att så få reagerar på denna art-rasism i synen på vilda djur i Sverige?
Hur kan det få fortsätta….?!?

De 6 vargarna som dödats (fällts)
i Kockohonkareviret. #vargjakten23

Bild 3. Valp Tik – 28 kg – 7 januari (M529197)

Bild 5. Tik – 37 kg – 6 januari (M529164)

Bild 1. Alfa Tik – 42 kg – 5 januari (M529151)

Bild 4. Hane – 33 kg – 4 januari (M529150)

Bild 6. Hane – 38 kg – 3 januari (M529134)

Bild 2. Alfa Hane – 48 kg – 2 januari (M529126)

Källa; Värmlands länsstyrelse fotografier. Besiktningsman; Margareta Åkerman

Valp Tik – 28 kg – 7 januari (M529197)

Klicka upp bilderna och studera deras skador ! Rygg, huvud, päls, skott mm. Vad säger de er ?!


En tanke på “En Varg familj är utplånad

  1. Det är rent förfärligt att Sverige extermininera en rödlystad art! Sen pekas med hela handen mot andra länder. Hyckleri!

    Gilla

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: