Vargtik död på skyddsjakt

Förra tisdagen fattade Länstyrelsen i Stockholm beslut om skyddsjakt på en varg som misstänks ha tagit katter och närmat sig människor och hundar i Nykvarn. Idag har en varg skjutits inom jaktområdet. Enligt Länsstyrelsen rör det sig om en tik på 38 kilo som fälldes på måndagen inom jaktområdet vid Nygård utanför Nykvarn.
Tiken sägs vara skadad framtill.
Är det alfatiken? I så fall finns där nu moderlösa valpar.

Den 28 augusti gjorde en varg utfall mot en jakthund av terriertyp inne på en tomt i närheten av jaktområdet. Ägaren var beväpnad med hagelgevär och sköt först ett varningsskott och sedan verkanseld mot vargen.
Kan skadorna framtill på den skjutna tiken vara från den incidenten? Och varför eftersöktes inte den påskjutna vargen vid det tillfället?


Föreningen inväntar obduktionsprotokoll samt bekräftelse om Alfatiken är den vargtik som är skjuten.

Värnare finns på plats%d bloggare gillar detta: