Rasmus hundar är plotthundar

Rasmus Boström från Älvdalen har jagat björn i många år. Tidigare har han uttalat sig i Vildmarken.se:

”– Med en bra hund så blir björnjakten väldigt effektiv. Förr i tiden fick man ungefär en av tio björnar som hundarna fick upptag på, men sedan dess har det ju hänt en del. Nu får vi nio av tio skulle jag vilja påstå. Det är en jättestor skillnad som beror på erfarenhet i kombination med all den nya tekniken som kommit de senaste åren.
Med den revolutionerande GPS-pejlarna, som framförallt underlättat förståelsen hur en jakt går till, kan du analysera jakten på ett helt annat sätt mot tidigare. Man kan lära sig väldigt mycket av det och utvärdera jakten på ett helt annat sätt.”

De jakthundar han använder är plotthundar, avlade och tränade för att vara orädda, vitskarpa, med stort självförtroende och som jägarna själva beskriver de: fruktansvärt uthålliga -med risk för att bli jakttokiga…


%d bloggare gillar detta: