Veckans Jaktcitat

Nu går Sverigedemokraternas ungdomsförbund ut med att de vill ta bort åldersgränsen på 15 år för tillsynsjakt.

Varför ska barn som inte är stora nog att skjutsa någon annan på sin cykel, inte får köra moppe i trafiken, inte välja om de vill se en barnförbjuden film på bio, som enligt lagen inte är straffmyndig, och i princip får ingen ha sex med någon som är under 15 år, varför och hur kan de anses moga nog att skjuta djur i våra skogar❓
Om så även under uppsikt av en äldre jägare.

Det finns anledningar till åldersgränser, dels för att skydda barn mot saker som kan vara skadligt för deras välbefinnande. Men också för att det handlar om utvecklingspsykologi, som är vetenskapen om människans kognitiva och sociala
utveckling och behandlar i första hand människans psykologiska utveckling under barndomen och ungdomsåren
Nej, låt barnen vara barn och växa upp i den takt det tar ‼️


%d bloggare gillar detta: