Ökänd rovdjurshatare åtalas för grovt jaktbrott

Robert Salomonsson välkänd rovdjurshatare åtalas för grovt jaktbrott.
Den misstänkt illegala jakten genomfördes i Dorotea i Västerbottens län den 22 augusti 2019, när en polispatrull dök upp i jaktområdet.Åklagare Christer B Jarlåsockså att björnen gensköts med bil innan den sköts.

Fyra björnjägare åtalas för grovt jaktbrott

Efter nästan tre års utredning åtalas fyra jägare i Västerbotten för grovt jaktbrott. Misstanken gäller händelser under licensjakten på björn i Dorotea 2019. Samtliga åtalade förnekar att något brott skulle ha begåtts.

Åklagare Christer B Jarlås menar också att björnen gensköts med bil innan den sköts.

Målet tas upp vid Lycksele tingsrätt. Straffskalan för grovt jaktbrott är fängelse i lägst sex månader och högst fyra år.  


%d bloggare gillar detta: