Hotar ta saken i egna händer

Revolution Rov kan ju inte låta bli och fundera över om rovdjursjägare fastnat i någon form av ”trotsålder”. Då de ständigt hotar med att tänja på gränser och testa vad som händer om man bryter mot regler när de inte får skjuta som de vill?

Riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné vill se en drastisk avskjutning av varg i vinter. Han kräver drastisk avskjutning för att undvika att folk tar lagen i egna händer.

– En så stor avskjutning som Naturvårdsverkets försiktighet lett till att vi nu är i behov av, lär inte bli populär i Bryssel. Risken för att de går vidare med det vilande överträdelseärendet är uppenbar, om vi fläskar på. Det betyder att det finns risk för en fortsatt försiktighet, som kan leda till att vi får en konstant växande vargstam, säger Daniel Ligné.

Källa Jaktjournalen


%d bloggare gillar detta: