Veckans Jaktcitat

Är det moraliskt rätt att utbilda ungdomar till att på roligaste och effektivaste sättet döda djur?
Ska svenska undervisningssäten utbilda ungdomar i skytte och vapenvård?

Det görs på Jakttgymnasiet i Gamleby som i år för första gången delade ut ett jaktstipendie. Pengarna, 5 000 kronor, ska från och med nu årligen ges till en elev som under den treåriga utbildningen i gymnasiets syn utmärkt sig särskilt.
Eleverna på jaktgymnasiet utgörs av allt från redan erfarna jägare, till nybörjare med jaktintresse. /Admin


Första året fokuseras på grunder inom jakt- och viltvård. Vi utför praktiskt arbete där vi bygger jakttorn och fällor och gör studiebesök. Artkunskap och grunderna i jaktmetoder ingår också. Du får kunskap inom hunddressyr och hundsjukdomar samt möjlighet köra ATV och ta traktorkörkort. På skolan kan du ta jägarexamen och i slutet av första året ansöker du om vapenlicens för att börja jaga i årskurs 2. Vi startar redan i åk 1 med fällfångst.

Andra och tredje året fördjupar du dina kunskaper inom jakt- och viltvård och börjar jaga olika viltarter. 

Läs mer om utbildningen på > Gamleby gymnasium


%d bloggare gillar detta: