Tänkvärt – Trevlig Helg

Det har vart en tung vecka för oss som vill ha en frisk, stark stam av frilevande varg i Sveriges natur.
Men vi får inte ge vika utan sluta oss sammans och fortsätta vårt arbete ännu mer målmedvetet och ännu mer tydligt.
Så därför Trevlig helg rovdjursvänner, tillsammans är vi starkare.

Vi får aldrig någonsin ge upp.

Utanför Falköping har en ung varg synts till de senaste veckorna. Genast går ”larmet” internt bland bönder, jägare och fullständigt verklighetsfrånvända människor som har Rödluvan som röd tråd i livet .

Lokalpressen skriver, pratar med diverse folk, haussar upp och pressens fb-sidor översvämmas av kommentarer där det går att läsa att vargen kommer attackera allt från barn på lekplatser och skolgårdar till vuxna, den kommer att besöka trädgårdar och där äta hundar som släppts ut, den kommer att döda boskap, jakthundar och ingen kan vistas i skog och mark eller ens ta en promenad t ex i byn jag bebor – för VARGEN kan komma och anfalla.
Jag kommenterar och agiterar så mycket jag kan med FAKTA. Men det är som att hälla vatten på gäss. Varghatare och jägare är totalt blockerade.

Jag har spårat varg här omkring förut, men tiger som muren om det jag funnit. Det har då handlat om ensamvargar som passerat för att finna en egen partner/flock.
Nu finns en familj vid Mullsjö och en vid Tibro/Skövde.
Hysterin är på topp och myndigheter jagar efter dem för att räkna dem, märka och Gud vet vad.

Dessa fantastiskt intelligenta, vackra, vilda varelser borde vi visa vördnad och skydda till varje pris.
De är 1000 gånger räddare för oss människor än vad någon på två ben någonsin kan bli för dem.
En ensam ung varg är lite förvirrad utan en flock, jaktmöjligheterna är t ex sämre liksom att gruppens gemensamma styrkor under ledarinnan och ledarhanen är borta och det gör den otrygg. En tonåring på drift. Men farlig – nej. Försvarar sig om den jagas etc – ja, men flyr i första hand. Hungern driver den att ta första bästa byte och om det nu råkar bli en hund är det att beklaga, men vargen vet ju inget om TAMHUNDAR. Byte som byte.

Hela vargdebatten, lagbeslut för djurens existens, beslut licensjakt, antal vargar som ska få leva i vårt land, lagar för ”självförsvarsjakt” är så fruktansvärt påverkad och genomsyrad av vansinnigt felaktig, snedvriden info från jägare och varghatare.
Det gör mig fullständigt RASANDE!!
Och våra lodjur, björnar m fl rovdjur behandlas också de utan respekt, rim och reson.

I förrgår stack jag ut i skogen, ensam, för att spana efter ”den människoätande besten”, tyvärr utan att finna något spår.
Inte för EN SEKUND kände jag oro eller rädsla.
Bara frid och lugn. En samklang.
Släpp däremot ut mig i en större stad med människor rusande in och ut ur affärer, trafik, fyllon, narkomaner och vapenförsedda kriminella och jag får PANIK.
Lägg därtill blodtörstiga jägare som skjuter på allt som rör sig i skogen och som hänger sig åt troféjakt när det gäller t ex varg och lo och jag blir helt hysterisk, pga vad de gör och att det inte g å r att diskutera vettigt med dem med klara fakta som grund.

Människan är det vidrigaste och farligaste
rovdjuret på jorden.

Jag ber om ursäkt att det blev så mycket skrivet här och nu, jag är bara så engagerad och känner sådan maktlöshet.
Men ge upp?! Aldrig!!

Skrivet av anonym följare av Revolution Rov


%d bloggare gillar detta: