Förskönande av jakt

Det här är ett tydligt exempel på hur jägarna använder sig av förskönande omskrivning i beskrivandet av sin jakt.


”Förskönande omskrivning” betyder ”språkligt uttryck som beskriver något på ett mer positivt sätt än vad det egentligen är”.


Ur Svensk Jakt -”Min första harskriksräv kom – efter många försöke – ut över ett snöigt fält. Till min smala lycka dök den upp där jag hoppats, så att jag hade en rimlig möjlighet att ta stöd på stenblocket framför mig. Men särskilt bra blev det ändå inte. Först efter tre skott var räven stilla där ute.

En slutsats var enkel att dra – utan en god portion tur hade det inte blivit någon räv. Förberedelserna var för dåliga. Situationen kändes plötslig, ovan och svårhanterlig. Delvis för att jag saknade ett bra skjutstöd, delvis för att jag inte visste vad jag skulle förvänta mig och därför inte hade någon plan”-

I artikeln ges tips på att lyckas döda Räv !

%d bloggare gillar detta: