Sveriges dolda nazisthistoria

Gestapogrundare Hermann Göring hedersmedlem i Svenska Jägarförbundet 1938Det var några år sedan som jag såg en bloggtext av Samelandspartiet 2016 där man öppet skrev om hur nazisten Hermann Göring varit i nära samarbete med Svenska jägarförbundet på 30-talet och lämnat sitt avtryck genom idén om jaktvård, viltvård och jägarförbundets monopol på jaktfrågor.

Det väckte mitt intresse då jag hade varit så förundrande varför statliga svenska myndigheter och domstolar som ska vara enligt grundlagen (RF 1 kap 9 §) opartiska, objektiva och sakliga i sin tjänsteutövning och myndighetsutövning, just i jaktfrågor verkade vara precis tvärtom och alltid se jakten som skyddsintresset och inte de vilda djuren som faktiskt har rättsligt skydd genom EU-rätten och artskyddet.

Läs hela artikeln > HÄR


En tanke på “Sveriges dolda nazisthistoria

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: