Digital protestaktion mot Licensjakten på Lo!

Digital protestaktion mot Licensjakten på Lo!
Tycker du att licensjakten på Lo 2022 är felaktig och vill att de beslutsfattande myndigheterna ska få veta det?
Sätt då 😺 i kommentarsfältet nedan.
Så skickar Revolution Rov in nedanstående text till berörda länsstyrelser, Naturskyddsföreningen, landsbygdsministern och EU med det sammanlagda antalet protester den sista februari, dagen innan jaktstart.

”Lodjuren och alla andra djur och växter samspelar i en frisk natur. Med lo i naturen blir det balans och många andra arter gynnas. Lo är en väl konstaterad förutsättning för biologisk mångfald i Sverige.

Våra svenska Lodjur är en rödlistad och skyddad kattdjursart som inte orsakar några stora skador på tamdjur och ändå har våra politiker 2022 beslutat om en licensjakt på 83 lodjur!!

Under lång tid i vår historia har våra lodjur varit utsatta för mycket högt jakttryck i Sverige, vilket har lett till att de under vissa tider varit nära utrotning.

Räddningen har då varit att de blivit fridlysta och att jakten avtagit, vilket fått effekten att stammen långsamt återhämtat sig.
Parningstiden för lodjur börjar i slutet av februari och pågår under mars månad. Det är precis då licensjakten börjar.

Det är inte tillåtet att störa djur under deras parningstid, enligt 4§ i artskyddsförordningen!
Vid tiden för licensjakten är även fjolårsungarna fortfarande beroende av sin mamma… och skjuts moderdjuren blir konsekvenserna av jakten att stammen kommer att minska än mer, än bara genom de djur som skjuts, eftersom en del ungar då förlorar sin mamma och därför kommer att dö av svält.

Den svenska licensjakten på lo måste stoppas nu!!

#lodjursjakten22

Trevlig Helg Rovdjursvänner


2 reaktioner till “Digital protestaktion mot Licensjakten på Lo!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: