Vi Gratulerar till SEGER

🇧🇻Vi vill Gratulera och Tacka alla de I Norge som arbetat hårt fört vargarnas talan.🐺
Stort Grattis från oss värnare i Sverige.👏

Oslo tingsrätt stoppar vargjakten i de fyra reviren Hornmoen, Rømskog, Bograngen och Slettås, som ligger i Østfold och Innlandet. Det rapporterar NRK. Enligt statskanalen har flera miljöorganisationer klagat på beslutet att väcka talan i tingsrätten, eftersom de ansåg att det var ogiltigt.

> Dagbladet > NOAH

NOAH skriver följande.

VIKTIG SEGER: VARGAR VANN I OSLO TINGSRÄTT! Domen från Oslo tingsrätt kom idag, och NOAH, WWF och Foreningen Våre Rovdyr fick stöd av domaren! Det betyder att 25 vargar som lever inom vargzonen har räddats och att jakten i zonen har stoppats för i år.

Detta är en otroligt viktig seger för vargarna och naturens mångfald som helhet. Domstolen påpekar att det krävs mer för att skydda ett kritiskt hotat djur, än bara att ”befolkningsmålet” har uppnåtts. I domen anges bl.a. ”Tingsrätten kan inte se att departementet i tillräcklig utsträckning har gjort den nödvändiga och rationella bedömningen av de helt dominerande” allmänna intressen av väsentlig betydelse.

” Om Not NOAH och de andra organisationerna hade gått till tillfälligt föreläggande så hade 25 kritiskt hotade vargar skjutits på grund av ett ogiltigt beslut! Så här kan vi inte ha det i den naturliga krisens tid. Det är mycket viktigt att ideella organisationer som NOAH är starka nog att utmana antinaturliga beslut.


%d bloggare gillar detta: