Vargjakt I Norge Inhibierad

På svenska sidan tänker de dock tillåta jakt i Römskog trots detta. Nu är det nytt läge att soppa jakten på svenska sida också. !!

Oslo tingsrätt meddelade på torsdagsmorgonen att licensjakten i vargreviren Hornmoen, Römskog, Bograngen och Slettås stoppas.

I domen framgår det att tingsrätten har beslutat att tillfälligt stoppa jakten ”tills annorlunda avgörande fastslås av rättsapparaten” skriver vg.no.

Klimat- och miljödepartementet beslutade före jul att fastslå rovviltnämndernas tillstånd om jakt på 25 vargar i de fyra reviren.

Flera djurrättsorganisationer begärde då att jakten inhiberas och har nu alltså fått medhåll i Oslo tingsrätt. > Svensk Jakt

Beslutet om jakten i Norge överklagades av djurrättsorganisationen NOAH, Föreningen våra rovdjur samt WWF då de menade att statens beslut om att tillåta jakten kunde vara olagligt. Nu får de alltså medhåll av tingsrätten i Oslo.

– Det blir inte jakt den 1 januari. Det är en viktig första seger i sig, säger Siri Martinsen, ledare för NOAH, till NRK.

> SVT.se

Tack till de Norska djurrättsorganisationer na ! /RR


%d bloggare gillar detta: