88 Lodjur mister livet 2022

I dagarna har 9 länsstyrelser i de södra och mellersta förvaltningsområdet beslutat om tilldelning på licensjakten av lodjur. De jagas under perioden 1 mars tills jakten avblåst dock inte längre än till den 31 mars 2022.

Notera att Lodjurens parningstid är i slutet av februari som håller på fram till början av april. Högbrunsten och de flesta parningarna sker i mitten av mars. De är dräktiga i 70 dagar så ungarna föds i maj-juni.

Ungarna följer sin mamma vanligtvis under 9-10 månader innan de vandrar iväg för att hitta egna områden.

Det blir ingen lodjursjakt i Värmland. Även denna vinter väljer länsstyrelsen i Värmland att inte ta beslut om licensjakt, med hänvisning till att stammen ligger under länets miniminivå, likaså gäller i Kronobergs län.

Lodjur, antal familjegrupper inom respektive förvaltningsområde finns att läsa på Naturvårdsverkets > hemsida

Besluten I sin helhet finns för uppladdning på sidans >Dokument


En tanke på “88 Lodjur mister livet 2022

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: