Föreläggande på hundar

Förvaltningsrätten i Umeå har beslutat att Jägarnas riksförbunds ordförande Solveig Larsson och hennes sambos alla jakthundar ska rastas med munkorg. De får inte rastas tillsammans med andra hundar utan ensamma och de ska endast rastas av personer med fysik nog att kunna hålla tillbaka dem.


Läs tidigare Artikel skriven om Solveig Larsson av Kim Aronsson.

DEBATT Jakthundar är avlade och tränade för att vara orädda, viltskarpa och med stort självförtroende. De olika arterna och sorterna varierar naturligtvis i utseende och temperament men gemensamt för alla jakthundar är att de har en viktig del i jakten tillsammans med sin ägare.

Jägarnas Riksförbund skriver på sin hemsida att ”hundar som hetsar eller biter vilt är inte acceptabelt och ska inte förekomma i Sverige”. Deras egen ordförande Solveig Larsson har vid flertalet tillfällen trampat kraftigt i klaveret gällande kontroll av sina egna jakthundar. Sedan april 2019 till dags dato har 12 olika incidenter anmälts till polis och länsstyrelse. Dessutom uttrycker bygden en oro för att vistas ute med sina hundar och barn. Ett tydligt och snabbt hundförbud borde införas mot henne med omedelbar verkan efter dessa anmälningar.

Läs hela I länken nedan.

https://tidningensyre.se/2021/30-april-2021/tystnadskulturen-runt-jakthundar-maste-brytas/


%d bloggare gillar detta: