Protestlista mot skyddsjaktbeslut

Thea Andersson och några kompisar tränade i ån Lidan inför årets Vansbrosimning, när en bäver plötsligt bet henne i låret. Detta har lett till att Länsstyrelsen i Västra Götaland har tagit beslut om skyddsjakt på bäver. Detta under en tid på året då bävrarna ska vara skyddade från jakt, då de har ungar som får det mycket svårt att klara sig om en förälder skjuts. Under sommaren ska bävrar tillåtas leva i lugn och ro med sina ungar.
Men Länsstyrelsen konstaterade att det i detta ärende finns särskilda skäl till varför jakten beviljas står det i skyddsjaktsbeslutet. Tillståndet gäller till och med den 31 juli och jägaren ska i första hand döda den fullvuxna bävern och inte dess ungar.
Revolution Rov mailade över några frågor vi hade till Länsstyrelsen kring beslutet, bla hur långt i ån de definierar badplatsen eftersom det är där jakten får/ska bedrivas och var befann sig simmerskan när hon blev biten?
Vi förmedlade också att vi antar att det var det en bäverförälder som kände sig nödgad att skydda sina barn inte en ondsint bäver… Vore det då inte bättre med skyltar i närheten av hyddan som upplyser om revirhävdande bävrar med ungar?

Läs svaret vi fick. Det ger iallafall oss en stark känsla av ett ogrundat och populistiskt beslut. De vet inte var simmerskan befann sig när hon blev biten och de vet inte ens var bäverhyddan finns… Borde det inte vara deras skyldighet att ta reda på det innan de tar beslut om skyddsjakt!?

Jaktkritikerna har överklagat beslutet. 👍
Och skriv gärna under Djurens Rätts protestlista mot skyddsjaktsbeslutet:
https://www.djurensratt.se/blixtaktion/skriv_under/10003


%d bloggare gillar detta: