Uppmaning! Sluta sälja Päls

I veckan bad Djurrättsaliansen på sin Facebooksida om hjälp att uppmana Länna Sport att sluta sälja päls. Revolution Rov har valt att göra detta och vi ber er nu att göra det samma.

Tänk på att vara sakliga och respektfulla!

Kontaktuppgifter finns på bilden i mitten.

Vårt mail:

Till Länna Sport:
I ert utbud av vinterjackor och parkas finner man många som har delar av äkta päls. Pälsindustrin innebär alltid att djur föds upp och/eller dödas enbart för att vi människor ska kunna bära deras päls.
Vad är det som gör att vi rättfärdigar oss att stå över dessa djurs rätt till liv kontra vår fåfänga att bära deras päls? Ni som Stockholms största sportbutik borde välja att bli förknippade med sunda, etiska, moraliska och hälsosamma livsval. Det är inte bakgrunden till den päls ni säljer.

Att sälja päls möjliggör och bidrar till att pälsindustrin kan fortsätta. Utan efterfrågan inget utbud. Därför borde ni ta ett aktivt val och bli en helt pälsfri butik.

Många av era jackor har pälskrage och i er skötselanvisning av en del av plaggen går att läsa att pälsen kommer enbart från djur som inte är utrotningshotade, att jakten är en form av skyddsjakt och strikt kontrollerad av respektive lands regering. Tycker ni verkligen att det rättfärdigar det lidande som såväl de vildfångade djuren som de som fötts upp på pälsfarmar får utstå?
Andra länders innebörd av strikt kontroll säger heller egentligen ingenting om vad det faktiskt innebär. Vet ni ens själva vad de djuren blir utsatta för innan de hamnar som accessoarer på kläder i er butik och hur dessa länders restriktionerser ut?
Det går också att läsa på er hemsida att pälsen enbart finns där för värmens skull och inte som accessoar, det låter i vår moderna tid som en ren och skär bortförklaring och spel för gallerierna för att urskulda pälsens varande där.

Det finns så mycket fina och varma kläder som tillverkas utan detta onödiga lidande.
Var med och gör skillnad genom att sluta sälja päls!

Vänligen Revolution Rov


> Djurrättsalliansen


%d bloggare gillar detta: