Debatt: ”Jägarna får fortsätta jaga utan restriktioner

Biöd från Instagram

För ett år sedan drabbades världen av pandemin covid -19, sedan dess har vi alla möts av restriktioner, vissa verksamheter har fått stoppas helt. Men ändå pågår den andra licensjakten på fridlysta rovdjur i vårt land i år. I januari på varg, 2 317 jägare anmälda från alla Sveriges län och även 139 tillresta jägare från utlandet, och nu i mars på lokatt med 2 109 jägare från Sveriges alla län och 148 utländska jägare.

Collage, Revolution Rov

Även om jakt är sker utomhus som och kan utföras ensam, så är det inte alltid så. Licensjakt utförs på få platser, med specifika samlingsplatser. Till dessa orter ska jägarna ta sig, samåkning i bilar, kollektiva färdmedel som buss, tåg eller flyg och sen även ha ett ordnat boende.

Läs mer i > Dalademokraten

Debattartikel av Medlem i Revolution Rov


%d bloggare gillar detta: