Sveriges jakt på VARG är över

🐺Vila i Frid🐺

När licensjakten 2021 inleddes var det 24 vargar som fick skjutas i reviren Andån och Ryssjön i Gävleborgs län, Stora Bör i Värmland samt Vidalnreviret som ligger i både Västmanland och Örebro län. 6 vargar i varje.
Gävleborg ökade dock sin tilldelning under pågående jakt (?!) i Andåreviret med ytterligare tre vargar. Det ansöktes/krävdes även om ytterligare tilldelning av jägarna i Ryssjön och Stora Bör som inte beviljades.
I Vidalnreviret var det en av de tilldelade sex vargarna som lyckades klara sig och därmed överlista jägarkåren.
Revolution Rov misstänker med tanke på de individer som skjutits i Stora Bör att alfahonan där också klarat sig, den sjätte vargen som sköts där är nog snarare en hane från det närliggande Glaskogen reviret. Men det visar de kommande obduktionsprotokollen.


/Styrelsen


%d bloggare gillar detta: