Svar på våra synpunkter ang utökad jakt i Värmland

När den femte och näst sista vargen på tilldelningen sköts i Stora Bör reviret 21/1 signalerade Sv Jägareförbundet att de skulle ansöka till Länsstyrelsen Värmland om extra tilldelning när den sjätte vargen skjutits.
Detta ansåg vi i Revolution Rov var både felaktigt och beklagligt så vi mailade en skrivelse med våra synpunkter till Länsstyrelsen och även till Naturvårdsverket för kännedom. Skrivelsen publicerades även som debattartikel i Dalademokraten och tidningen Syre.
Idag fick vi svar från Maria Falkevik, rovdjursansvarig Länsstyrelsen Värmland.

Det känns bra och extra viktigt att vi nu har deras svar i skrift, där det står att de INTE har för avsikt att utöka tilldelningen då den sjätte vargen sköts i går 11/2 och Jägareförbundet Värmland har begärt att länsstyrelsen i Värmland ska utöka tilldelningen med ytterligare en till två vargar inom reviret Stora Bör. Man har dessutom hemställt om att beslutet ska tas omgående, med tanke på att jakttiden avslutas den 15 februari.
Så låt oss nu hoppas och se om länsstyrelsens svar till oss betöd något!?


Jägarförbundet ansöker om utökad jakt > SvT Nyheter


%d bloggare gillar detta: