Licensjakt på Lodjur 2021

På onsdagen fattade länsstyrelsen beslut om att tillåta licensjakt på fyra lodjur i Kronobergs län under 2021.

Enligt den senaste inventeringen finns det ungefär 37 lodjur i Kronobergs län, eller drygt 6 familjegrupper. Målet i förvaltningsplanen som Viltförvaltningsdelegationen satt upp är att lodjursstammen på sikt ska stabiliseras, och att det ska finnas fem årliga föryngringar av lodjur i länet.

Källa> SvT Nyheter


Den 9 december 2020 fattade Länsstyrelsen beslut om att tillåta licensjakt efter fyra lodjur i Kronobergs län. Licensjakten kommer att ske mellan den 1 mars och den 31 mars 2021. Jakten sker i ett avgränsat område av länet där lodjursstammen är som tätast.
Beslutet om att tillåta licensjakt på fyra lodjur under 2021 har fattats för att lodjursstammen på sikt ska stabiliseras vid det förvaltningsmål som anges i länets förvaltningsplan för rovdjur.

Källa> LST Kronoberg


%d bloggare gillar detta: