Riksjägarna får inte överklaga tilldelningen på licensjakten

> Riksjägarna överklagade besluten på licensjakten och ansåg antalet var för lågt med 24 vargar, 209 vargar var deras mål. Enligt Jägarnas Riksförbund har riksdagen beslutat att vargstammen ska ligga mellan 170 och 270 vargar. Enligt förbundets överklagan ska den lägre siffran uppnås i första hand. 

>Svensk Jakt skriver idag att Förvaltningsrätten i Luleå säger nej till Jägarnas riksförbunds överklagan av länsstyrelsernas licensjaktbeslut på varg. Enligt domstolens bedömning är inte en begäran om utökad tilldelning en fråga som ska överprövas av förvaltningsdomstol.

– Det skulle innebära att bara naturvårdsorganisationer har rätt att överklaga – absurt, säger Gunnar Glöersen på Jägareförbundet till >Jaktjournalen


%d bloggare gillar detta: