Farväl efter 40 år: Zoo dödar vargar och stänger av anläggningar

Sedan 1980 har Köpenhamns zoo visat ett vargpaket för sina gäster, men 40 år senare är det äntligen över. Detta händer efter att djurparken har inlett en treårig strategiplan, där ytterligare fokus måste läggas på renovering och uppdatering av djurens anläggningar.

Och efter en kritisk titt på varganläggningen var djurchefen Mads Frost Bertelsen och hans kollegor inte i tvivel om att det inte längre finns utrymme för vargarna i Köpenhamns zoo. Varganläggningen har stängts och samtidigt har tre manliga vargar dödats. – Vi gör en fortlöpande utvärdering av alla våra anläggningar – både för djuren och deras välfärd och för gästupplevelsen. Och i förhållande till den nu 40 år gamla varganläggningen är vi inte längre i tvivel. Varganläggningen är inte uppdaterad och lever inte upp till de höga krav på djurskydd som vi lever efter, säger Mads Frost Bertelsen och fortsätter: – Det är därför vi har beslutat att stänga växten och istället skapa en modern växt som ger plats för några få nya arter. Samtidigt betyder det att de tre manliga vargarna har dödats, eftersom det inte har varit möjligt att placera dem någon annanstans i trädgården eller i andra djurparker, Det fria utrymmet nere i hörnet med Frederiksberg Garden som granne kommer dock inte att vara tomt – det kommer att användas för att utöka utrymmet för några av de andra djuren. Brunbjörnen är också på väg ut Det är inte bara vargarna som måste höra till det förflutna i Zoo. Brunbjörnarna måste också fasas ut efter en tid och en manlig brunbjörn har redan dödats.

Källa; > Tv2Lorry dk


%d bloggare gillar detta: