307 Lodjur ska dödas för nöjes skull I Finland !

Med ökningen av lodpopulationen ökade antalet tillstånd från föregående år. Undantag beviljades Finland söder om renhållningsområdet för att fånga totalt 307 lodjur. Tillstånd tilldelades Etelä-Pohjois-Pohjois-Savo, Kainuu och Etelä-Häme, där lodjurbeståndet är störst eller befolkningsuppskattningen har ökat kraftigt jämfört med den tidigare befolkningsuppskattningen.

Folkets accepterande attityd gentemot lodjuret, beståndsbedömningssystemets kontinuitet och kontrollen av skadan orsakad av lodjuret visar hur effektivt den finska lodpopulationen är. Lagjakt gör det också möjligt att bevara den finska vildmarkskulturen. Naturresurscentret uppskattar att 2065–2170 lodjur över ett år bor i Finland före jaktsäsongens början. Aktieuppskattningen ökade med mer än 200 personer från föregående år. Förra året fanns det cirka 400 lodjurskullar i Finland. Det har varit möjligt att fånga lodjur i renhållningsområdet den 1 oktober. från. Det finska viltcentret beviljade undantag för strömmar till renodlingsområdet för sju lodjur.

Källa; Finlands viltcentral


%d bloggare gillar detta: