Skyddajak återupptas!

Skyddsjakten på varg i Jönköping län kan återupptas. Det står klart efter beslut av Förvaltningsrätten i Luleå.

Förvaltningsrätten har på fredagen beslutat att upphäva det inhiberingsbeslut av skyddsjakten som samma domstol fattade några dagar tidigare. Skyddsjaktsstoppet kom till efter att Svenska Rovdjursföreningen överklagat länsstyrelsens beslut om skyddsjakt.

Förvaltningsrätten konstaterar att det mot bakgrund av vad som numera framkommit i målet inte längre föreligger tillräckliga skäl för inhibition av beslutet. Under tiden som inhiberingen gällt har även Jaktkritikerna överklagat beslutet och begärt inhibition. Förvaltningsrätten meddelar i samma beslut att Jaktkritikernas yrkande om inhibition ska avslås.

Källa; > Svensk Jakt & Sveries Radio


%d bloggare gillar detta: