Revolution rovs namn skrämmer: ”Vi är fredliga”

Intervju i Syre

Hon är en vanlig kvinna med familj, bosatt i en Stockholmsförort och med jobb i offentliga sektorn. Men på lediga stunder kämpar hon för att ändra svenska folkets syn på jakt. “Jag vill väcka den grå massan”, säger Malin, en av de anonyma eldsjälarna bakom nystartade Revolution rov.

Rondellvargar i hela Sverige

Malins engagemang började för nästan tre år sedan med vargen Grimma, även kallad Södertörnsvargen. I drygt en månad jagades vargen och sköts den 10 januari. För att uppmärksamma Grimma och protestera mot licensjakten på vargar, var hon en kall vinternatt med och satte upp rondellvargar i Haninge där vargen hade rört sig.

Målet var att sätta upp rondellvargar i alla rondeller i hela Sverige, som en protest mot licensjakten. Vi var en del som fortsatte att engagera oss, tack vare en riktig eldsjäl som värnat varg i många år. Hon menade på att även om
licensjakten var över så var vi inte klara, berättar Malin.

I mars 2020, precis innan pandemin bröt ut på riktigt i Sverige, bildades Revolution rov officiellt och registrerades som organisation. Men arbetet hade börjat långt tidigare.

Så småningom bildades alltså Revolution rov.

Läs mer > Tidningen Syre


%d bloggare gillar detta: