Län klara för beslut om licensjakt på VARG 2021

Beslut kom från 4 län, Gävleborg, Värmland, Västmanland & Örebro med en total tilldelning på 24 vargar. Se beslut i menyn > Dokument


9 reaktioner till “Län klara för beslut om licensjakt på VARG 2021

 1. Vargar har en självklar plats i vårt land! Vi kan leva sida vid sida om bara alla orkar anstränga sej lite grann!!!

  Gilla

 2. Hej! Jag tycker absolut inte det ska vara någon vargjakt, tänk på att Vargen är rödlistad och vi har faktiskt plats på jorden för Vargen med, liksom alla stora rovdjur, så ett stort NEJ till skyddsjakt på Varg. Alla måste vi ta ansvar för att alla får leva på vår jord. Mvh: Lotta

  Gilla

 3. Vargen är en självklar och viktig del av vår fantastiska fauna. Vi ska med respekt och stolthet stå upp och försvara dess existens. Jag vistas dagligen i bild svensk natur med mina hundar och har aldrig någonsin känt fara, och ja, jag har sett spår från detta mäktiga, intelligenta djur. Boskapsägare m å s t e skydda sina djur med bättre stängsel eller alternativ som herdehundar som går med flocken eller alpackor som skyddar får. Att få tillstånd att döda en djurart som är utrotningshotad, en licensjakt som gör enorm skillnad för deras möjligheter att fortleva utan inavel, är i mina ögon kriminellt. Lär av andra europeiska länder som lever sida vid sida med vargen. Där får vallas fritt under översyn och ofta med Maremmahundar som skydd. I Sverige är jägarna blodtörstiga egocentriker som vill ha klövviltet för sig själva. Om vargen fick leva orörd skulle balansen i naturen återgå, de tar gamla, sjuka djur i första hand, något jägare inte har en chans att göra. Projekt och undersökningar och forskning i USA har gjorts och där blev skillnaden i faunan enorm då vargar fick leva fritt och skyddade i ett stort område. T o m djurarter som minskat eller försvunnit kom tillbaka! Vargen är ett mycket skyggt djur som är räddare för oss än vad vi behöver vara för den! Gamla myter, lögner, hets från jägare och boskapsägare får inte ligga till grund för en helt vansinnig licensjakten på varg!! Ta ansvar, visa respekt, lär mer om vargen och ge istället fårägare m fl krav på hållbara stängsel istället för att döda varg. Och varför accepteras jägarnas ohyggliga hetsjakt på varg med de vassaste av jakthundar, medan vargen inte får ta ett byte eller försvara sig mot t ex en jakthund? Då ”gråter” jägarna ut i media för att underhålla sina fullständig idiotiska fördomar om vargen som blodtörstig till allmänheten. Förbjud denna fruktansvärda vargjakt och visa lite respekt, vett och insikt för en gångs skull!!

  Gilla

 4. Människan måste lära sig att leva i samförstånd med naturen. Vargen är en naturlig del av vår natur. Den har rätt att leva i fred och frihet. Vi människor får anpassa oss. Vill man sätta ut sin boskap i skogen eller nära den får man helt enkelt se till att vakta den, att ha rätt stängsel etc. Att provocera fram vargattacker för att få skjuta varg är något som länstyrelsen måste sätta stopp för! Vargen är inte farlig för människan så nej till så kallad ” skyddsjakt”. Ni har ett ansvar
  Mvh
  Regina

  Gilla

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: