LRF kräver jakt på Varg

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, i Halland håller inte med om att det är en rimlig lösning på problemet, utan begär nu att länsstyrelsen utnyttjar sin möjlighet att på eget initiativ besluta om skyddsjakt ”på den varg som nu löper amok i Halland”.
Att vid upprepade tillfällen få se sina djur bli angripna av varg är inte acceptabelt. Det är en fasansfull upplevelse för de utsatta djuren men även för den drabbade ägaren att se sina djur rivna, svårt skadade och döda. Utöver skada kopplat till dödade eller skadade djur åstadkommer vargstörningar splittring av fårflockar, rymningar ur beteshagar samt orsakar djuren stress och lidande”, skriver LRF Halland i ett pressmeddelande.

https://www.jaktojagare.se/kategorier/varg/lrf-begar-skyddsjakt-pa-varg-i-halland-20200903/

Se tidigare artikel, beslutet att det finns en annan lämplig lösning – att sätta upp rovdjursavvisande stängsel. https://www.jaktjournalen.se/ingen-skyddsjakt-trots-44-doda-far/


%d bloggare gillar detta: