Skadeskjuten Björn

VARNING i Värmland

”Vi avråder å det bestämdaste att allmänheten rör sig inom dessa begränsningslinjer. I det farliga området går en vandringsled, den så kallade Nordvärmlandsleden. Denna bör inte beträdas överhuvudtaget till dess att den skadade björnen är omhändertagen.

Det är förenat med stor fara att stöta på det skadade djuret och vi vill därför INTE ha in turistande allmänhet eller nyfikna i området. Eftersöket har nu avbrutits för natten och kommer att återupptas i gryningen. Detta arbete genomförs av erfarna jägare och polis. Det är mycket viktigt att övriga som eventuellt finns i området omedelbart lämnar detta och att inga andra tar sig till platsen”, skriver Polisen i Värmland på sin hemsida.

Så händer det som inte ska ske och blir en fara för allmänheten.

Polisen i Värmland ber allmänheten hålla sig borta från området kring vandringsleden Nordvärmlandsleden beskrivs i artikeln som farligt.

Tidigare under dagen har en björn skadskjutits och den är ännu inte hittad.

– Om man befinner sig i det området vill vi att man söker sig ut ur det, omedelbart, säger Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wPMvmn/polisen-varnar-turister-och-nyfikna-for-skadskjuten-bjorn?fbclid=IwAR0XLh2z2MSrT76bMPngTbJcUT38S8d1rSWw4m0Gsi8g0Obw-nxm4N5fS0I


%d bloggare gillar detta: