Jägare skjuter Fel, IGEN !

17 augusti

För vilken gång i ordningen skjuter jägare fel djur?!
Borde inte det klassas som jaktbrott rakt av?! Så att det blir viktigt för jägarkåren själv att skjuta rätt?

Ur artikeln:
När Amanda Svedegård i Kalmar kollade till sina två shetlandsponnyer Mila och Ylme på lördagskvällen var allt som vanligt i hagen. Men någon gång senare under natten har de rymt. Amandas sambo väckte henne vid 07-tiden och sa att shetlandsponnyerna var skjutna och att polisen stod utanför huset och ville prata med henne.
– Det kom som världens chock. Jag fick slänga på mig kläder och gå ut till poliserna. De berättade att en jägare hade jagat vildsvin under natten, att han misstagit mina shetlandsponnyer för vildsvin och skjutit båda två. Det var först när han gick fram till dem som han insåg att det var två ponnyer, berättar hon.”


%d bloggare gillar detta: